Oefenrun van jonge zandvoortse atleten door het dorp

geplaatst op 29 februari 2012

Een groep van 88 basisschool kinderen uit Zandvoort is zich vanaf 3 februari al aan het voorbereiden op de Runnersworld Kids Circuit Run van 25 maart 2012. De groep traint op het schoolplein van de Golf in Zandvoort Noord, maar is nu toe aan een grotere uitdaging. Een heuse oefenrun door het dorp! Deze looptraining en oefenrun word georganiseerd door de gemeente Zandvoort in samenwerking met Sportservice Heemstede-Zandvoort.

Voorbereiding
Gedurende acht weken bereiden zij zich intensief voor op de loop die op 25 maart 2012 gehouden zal worden op het circuit. De deelnemers hebben zich de afgelopen periode, onder leiding van FitFun&Run en quatroBT, vooral voorbereid op de unieke parcoursomstandigheden. Het bochtige en heuvelachtige circuit van Zandvoort zorgt voor een lastig en uitdagend parcours. De trainers, Desiree Reimerink en Mike Broxter, hebben deze aspecten meegenomen in de looptraining. Het is nu aan de deelnemers om te bewijzen dat ze er klaar voor zijn tijdens de oefenrun door het dorp.

Oefenrun
Voorgaande jaren werd de oefenrun ook georganiseerd en daar waren de kinderen en ouders toen zeer enthousiast over. Dit jaar zullen er zelfs twee oefenruns worden georganiseerd. Dit om de jonge atleten te laten wennen aan de afstand. De eerste oefenrun zal plaatsvinden op vrijdag 9 maart, een ronde van 1.3 km. De tweede oefenrun van 2.6 km, staat gepland op vrijdag 16 maart. In twee groepen zal er gelopen worden waarbij er op verschillende punten in het dorp een aantal ouders zullen staan die de kinderen de weg wijzen en zorg dragen voor een veilige parcours. De start van de oefenrun is om 15:30 uur en 16:30 uur op het badhuisplein voor het Casino.

Goede doel
Na afloop van de oefenrun zullen de kinderen bezoek krijgen van de Rotary Zandvoort en de Stichting Doe een wens, het goede doel dat is gekoppeld aan de Zandvoort Circuit Run. Zij zullen een korte uitleg geven over de Doe een wens stichting. Alle kinderen worden namelijk gestimuleerd om extra geld in te zamelen voor het goede doel. Degene die het meeste sponsorgeld binnenhaalt, doormiddel van een sponsorformulier, wordt beloond met een mooie prijs. Kinderen kunnen zich laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Bij een minimale sponsoropbrengst van € 25,00 ontvangen de kinderen het unieke Saucony Runningshirt cadeau. Het sponsor formulier is te downloaden op www.rwcircuitrun.nl.

Informatie
Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met Sportservice Heemstede-Zandvoort op tel. 023-5740116 of stuur een mailtje naar svanderpol@sportserviceheemsedezandvoort.nl